Подбайте про свою безпеку, замініть шини вчасно!

Листопад бере своє, температура вже стрімко знижується, саме час замінити літню гуму на зимову.

Літні шини менш стійкі при низьких температурах, відтак зчеплення з дорогою погіршується і авто може «заносити». Не зволікайте і не очікуйте першого снігу чи ожеледиці!

Зимові шини мають більш м’яку гуму і глибший малюнок протектора, відповідно у холодну пору року і авто, і головне – ваша нервова система з зимовими шинами будуть почуватися на дорозі більш впевнено і захищено!

Також звертаємо увагу, що обов’язково замінити гуму автовласникам необхідно, якщо середньодобова температура не перевищує +8 градусів за Цельсієм.

Окремо нагадуємо власникам полісу КАСКО, що відповідно до умов договору, зимова гума має бути на авто, починаючи з 15 листопада.

Окрім того, прохання, не наражайте себе на штрафи, які відповідно до ст. 121 КУпАП і ПДР (п. 31.4.5) можуть бути застосовані якщо:

  • висота протектора шини менше допустимої (1,6 мм для авто до 3,5 т, 1 мм для авто більше 3,5 т, 2 мм для автобусів, 0,8 мм для мотобайків);
  • на гумі є тріщини і пошкодження;
  • розмір, індекс навантаження і тип покришок не відповідають повній спорядженій масі автомобіля;
  • на одній осі автомобіля встановлені шини різної конструкції;
  • на окремих осях використовуються шини з шипами і без.

До речі, якщо ви за кордоном, зверніть увагу, на той факт, що в різних країнах можуть бути встановлені інші вимоги до сезонності шин.

Бережіть себе!